Federata e Karatesë e Kosovës edhe me dy trajner të licencuar0

Lajmet e mira nga Kampi i trajnimit dhe licencimit për trajnerë nga Federata Botërore e Karatesë qe po mbahet ne Umag te Kroacisë

Federata e Karatesë e Kosovës edhe me dy trajner të licencuar.
0viber 1image

Në ketë ngjarja te madhe botërore te karatesë, licencat i fituan Nazmi Gashi-Sekretar i Përgjithshëm i Federatës së karatesë e Kosovës dhe përzgjedhësi i Përfaqësueses se Kosovës në Karate për Junior dhe Seniorë Isak Curri, në mesin 130 trajnerëve te tjerë nga mbarë bota.

Trajnimi dhe licencimi i trajnerë u bë nga WKF (World Karate Federation).
Licencimi i trajnerëve u bë në Umag të Kroacisë në Kupën e Botes qe po mbahet në Umag ku po marrin pjesë me shumë se 2450 garues. umag2
Në Kampin e trajnimit për garues po merre pjese edhe Melos Gashi dhe Endrit Shaqiri,...

Lexo më shumë

Do të organizohet seminar shtetërorë dhe provimin shtetëror me datën 24 SHTATOR 20170

Njoftim:

Komisioni i Gjyqtarëve i Federatës së Karatesë e Kosovës (FKK-së), pas përfundimit me sukses të gjashtë mujorit të parë të vitit 2017, me ç`rast ka organizuar seminar ndërkombëtar me kryetarin e gjyqtarëve botërorë z. Javier Escalante dhe sekretarin e komisionit të gjyqtarëve botërorë z. Robert Hamara ku më pas ka organizuar provimin për gjyqtarë në nivel shtetërorë duke licencuar 21 gjyqtarë shtetëror.
????????????????????????????????????

Kjo dhe nuk përfundon vetëm me kaq dhe vlen të theksohet në mënyrë të veçantë se Komisioni i Gjyqtarëve me punën dhe angazhimin që ka bërë vetëm për 6 muaj të këtij viti ka arritur të përgatis gjyqtarët e FKK-së për licenca të nivele ndërkombëtare.
Me gjithë këtë angazhim dhe rezultatet nuk munguan, në Muajin PRILL 2017, Fe...

Lexo më shumë

U mbajt turneu përkujtimorë kushtuar ish-karateistit “Xhevat Makolli”0

Organizuar nga Federata e Karatesë e Kosovës u mbajt turneu përkujtimorë kushtuar ish-karateistit “Xhevat Makolli”. Ky aktivit u mbajt në Pallatin e Rinisë dhe Sportive në Prishtinë, ku morën pjesë 234 garues (prej tyre 145 meshkuj dhe 89 femra)._10DSC0002

Pjesëmarrës ishin garues nga Shqipëria, Mali i Zi, Maqedonia dhe klubet kosovare. Garat u zhvilluan në disiplinën e katave dhe kumiteve për grupmoshat 7-17, dhe seniorët (mbi 18 vjeç), (femra dhe meshkuj) po ashtu risi kësaj gare ishte qe konkurrenca e seniorëve ishte falas.
Fillimisht kryesia e Federatës e Karatesë e Kosovës me kryetar Ismet Krasniqi benë homazhe duke venë kurora te varri i te ndjerit “Xhevat Makolli”.
Në ceremoninë e hapjes zyrtare te turneut te pranishmeve ne pranishmeve në sall iu drejtua krye...

Lexo më shumë

Parapërgatitja për Kampionatin e 15-të Evropian për Regjione0

faqja01

????????????????????????????????????

Nga mbeldhja e Këshillit Organizativ për Kampionatin e 15-të Evropian për Regjione, që do të mbahet në Prishtinë, 3-4 qershor 2017.

Lexo më shumë

Ardian Muhadri dhe Besimi Ilazi tani më licencën botërore (WKF)0

Lajm i mirë nga Dubai

17690949_1306201272750128_1408673062_n (1)

Federata e Karatesë e Kosovës, tani ka edhe gjyqtarë me licencë botërore, kjo u arrit sot në seminarin dhe provimin e organizuar nga Federata Botërore e Karatesë (WKF) qe është duke u mbajt në Dubai.
Gjyqtarët Ardian Muhadri dhe Besimi Ilazi tani janë dy gjyqtarët qe kanë fituar licencën botërore te karatesë për ndarje e drejtësisë.
Ardian Muhadri fitoi licencën në dy disiplinat kata (luftëra me kundërshtarë te imagjinuara) dhe kumite (luftëra), ndërsa Besim Ilazi në kumite.
Me ketë rast kryetari i Federatës se Karatesë se Kosovës Ismet Krasniqi përgëzon shumë gjyqtarët kosovarë për ketë sukses te arritur nga gjyqtarët e karatesë se Kosovës, po ashtu mbetet me shpresë se shpejt do te pajisen edhe gjyqtarët tjerë.
Gjithas...

Lexo më shumë

Kosovarët në “Premier Ligë 1”, Holandë0

Përfaqësuesja e Kosovës në Karate do të marr pjesë në garën Premier Ligë 1, e cila do te mbahet në Roterdam te Holandës nga 17 deri 19 mars 2017, pasi qe Ambasada e Holandës në Prishtinë ka pajisur me vizat ekspeditën e Përfaqësueses se Kosovës në Karate.SAJT
Përfaqësuesja do te udhëtoj nesër e mërkurën (15.03.2017) në orët e hershme te mëngjesit, 07:00. Takimi do te jetë të parkingu prapa Pallatin te Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë.
Ekspedita e Përfaqësueses se Kosovës në Karate në konkurrencën e seniorëve për garën Premier Ligë 1, do te jetë me kryetarin e FKK-së Ismet Krasniqi, 14 garues, një gjyqtarë me licencë evropiane, përzgjedhësi për juniorë dhe seniore i FKK-së, Isak Curri, përzgjedhësi për grupmoshat e reja Ylber Syla, trajneri Femi Mahalla dhe sek...

Lexo më shumë

Federata e Karatesë e Kosovës, organizon Provimin për gjyqtarë0

Karate

Njoftim

Sajtii
Njoftohen te gjithë gjyqtarët e Federatës se Karatesë e Kosovës si dhe te gjithë te interesuarit te tjerë qe komisioni i gjyqtareve te Federatës se Karatesë do te organizojë Provimin për gjyqtarë me datën.25.02.2017 duke filluar nga ora 10:00h deri në orën 16:00 ne Shkollën Amerikane në Matiqan Prishtina High School, ku është mbajtur Seminar për gjyqtarë dhe trajner.
Provimi është obligativ për te gjithë ata qe dëshirojnë te jenë pjesë e gjyqtarëve për vitin 2017.
Provimi do te zhvillohet në dy pjesë, Teorik dhe Praktik për dy disiplinat KATA dhe Kumite.
Uniforma zyrtare e gjyqtarëve është obligative (kandidatët nuk kanë nevojë për kimono) asnjë kandidat pa uniforme zyrtare nuk do lejohet te futet në provim.
Pagesa për provim është 20 eu...

Lexo më shumë

Seminar për gjyqtar dhe trajner0

Javier Escalante

Organizuar nga Federata e Karatesë e Kosovës ne bashkëpunim me Komisionin për Gjyqtarë pranë FKK-se, do te mbahet seminar për gjyqtar dhe trajner me datën 10-11 Shkurt 2017.
Seminari dy ditore i udhëhequr nga Javier Escalante, gjyqtarë ndërkombëtar. Escalante është kryetar i Komisionit te Gjyqtarëve te Federatës se Karatesë Botërore (WKF) si dhe sekretar i komisionit te gjyqtarëve Federatës Karatesë Evropiane (EKF). Po ashtu do te jetë në seminar edhe Robert Hamara, anëtar dhe sekretar i komisionit te Gjyqtarëve te Federatës Botërore (WKF) dhe Federatës Evropiane (EKF).
Seminari për Gjyqtar dhe Trajner me datën 10.02.2017 fillon nga ora 18:00, pjesa teorike, ndërsa nga ora 19:00 do të mbahet Seminari Praktik, ku janë të obliguar të gjithë të jenë në Kimone...

Lexo më shumë

Mbledhja e fundit e Bordit i Federatës se Karatesë e Kosovës0

????????????????????????????????????

Njoftim

Në mbledhje e fundit të Bordi i Federatës se Karatesë se Kosovës, që u mbajt me 05.2.2017, nder vendimet e dala nga kjo mbledhje si me te rëndësishme për zhvillimi dhe avancimin e karatesë janë:

U VENDOS që të gjitha garat, ku organizator është Federata e Karatesë e Kosovës pjesëmarrja e seniorëve në gara të jetë pa pagesë (Gratis).

U vendos për zbritjen e kuotizimit nga 200€ në 100€, ndërsa për regjistrimin e klubeve te reja zbritja nga 500€ në 200€.

Me këto dy vendime te qëlluara shpresojmë qe do te kthehet interesimi për kategorinë e seniorve qe për momentin është një numër shume i vogël i garuesve.

Po ashtu me rastin e Kampionatit për Regjione bordi i Federatës së Karatesë e Kosovës, vendosi ta themeloi Këshillin Organizativ për mb...

Lexo më shumë

Ushtrime te përbashkëta para Kampionatit Evropian qe do te mbahet në Sofie te Bullgarisë0

????????????????????????????????????

Njoftim

Me ftesë të kryetarit te Federatës së Karatesë e Kosovës Ismet Krasniqit, do të vij në Prishtinë trajneri Fehmi Mahalla. Ai do të mbajë ushtrimet profesionale garuesve të Përfaqësueses së Kosovës në Karate për kadet, junior dhe U21.
Qëllimi i kësaj përgatitje është qe te përfaqësohet Kosova sa me mirë në Kampionatin Evropian qe do të mbahet në Bullgari nga data 17-19 shkurt.
Ish-kampioni evropian Fehmi Mahala, përvojën shumë te madhe në arenat ndërkombëtare është zotuar se këtë përvojë do te bart tek Përfaqësuesja e Kosovës qe te kenë suksese sa me te mira në arenat ndërkombëtare. Ushtrime do te mbahen nga data 10 ( e premte) deri 15.02...

Lexo më shumë