Arkivat mujore July 2018

Dy garues kosovar në Kampionatin Botëror për Universitete në mesin e 33 Universiteteve te botes

Përfaqësuesja e Kosovës në Karate po përfaqësohet me dy garues në Kampionatin Botëror për Universitete në mesin e 33 Universiteteve te botes qe do mbahet në Kobe-Japoni 2018.

37300492_1769193759784208_4147189733476270080_n

Ekspedita qe do te përfaqëson Federatën e Sporteve Universitare dhe Federatën e Karatesë se Kosovës në ketë kampionat përbehet nga sekretari i përgjithshëm i FKK-së, Nazmi Gashi me garuesit Alvin Karaqi dhe Elhami Shabani qe njëherazi janë edhe student te Universitetit “Hasan Prishtina” të Prishtinës.

Alvin Karaqi do te marr pjesë në disiplinën e kumiteve në kategori deri në 84 kilogram ku për kundërshtar do te ketë garuesin nga Japonia, Kamaguchi Koki.

37308849_1769193919784192_255217264649830400_n

Po ashtu edhe Elhami Shabani për kundërshtar do të ketë garuesin nikoqir nga Japonia Sakiyama Yusei, ne kategorinë deri ne 75 ...

Lexo më shumë

Nga Turqia Open 18 medalje (prej tyre 5 te arta, 6 argjendta dhe 7 te bronzta)

Klubet e Federatës se Karatesë e Kosovës u paraqiten me 34 garues në turneun ndërkombëtar “Turqia Open” qe u mbajt në Turqi, ku morën afër 40 klubeve.

Kosova u rendit e dyta në bazë te medaljeve te fituar gjithsejtë 18 medalje (prej tyre 5 te arta, 6 argjendta dhe 7 te bronzta).viber01 image

Kjo është edhe një paraqitje shumë e mirë e karateistëve kosovarë ne garat ndërkombëtare.

viber image

Garuesit tanë morën pjesë në dy disiplinat kata dhe kumite në kategoritë e  grupmoshave te ndryshme, ku morën pjesë afër 1200 garues.

Medalje te arta:

Ekipore  -vendi parë kadetë (14-15 vjeç), (Rigon Baruti, Dren Ibrahimi, Elton Musliu, Omer Sahiti)

Ekipore 13 vjeç (Rinor Avdullahu, Eron Gashi, Fatjon Bajrami dhe  Kujtim Thaqi)

Isra Sahiti -8 vjeç në deri 25 kg

Fatjon Bajrami,  në ...

Lexo më shumë

Një medalje e argjendtë dhe 3 medalje te bronzta nga Kupa Botërore dhe Liga Botërore për te rinj

Ka përfunduar Kupa Botërore dhe Liga Botërore për te rinj qe u mbajt në Umag t Kroacisë ku Përfaqësuesja e Kosovës në Karate u paraqit me 32 garues.

Një medalje e argjendtë dhe 3 medalje te bronzta janë bilanci i përfaqësueses së Kosovës në Kupën Botërore dhe Ligen Botërore për te rinj qe u mbajt në Umag te Kroacisë nga 1 deri 8 korrik.

web

Betim Maliqi, me një paraqitje te shkëlqyer arriti te fitojë medaljen e argjendtë në Ligen Botërorë për te rinj, ai ketë e arriti në kategorinë e juniorëve deri në 68 kilogram në një konkurrencë shumë te fortë...

Lexo më shumë