Kategoria Gjyqtarët

I pari i gjyqtarëve të Botës në Karate përsëri në Kosovë

Kryetari i gjyqtarëve të Federatës Botërore te Karatesë Eduardo Javier Escalante do te jetë përsëri në Kosovë, ai do te udhëheq seminarin e radhës organizuar nga Komisioni i Gjyqtarëve (me kryetar Ardian Muhadrin), pran Federatës se Karatesë e Kosovës do të mbahet me datën 15 dhe 17 tetor 2021, në Prishtinë (për vendin e mbajtjes do u njoftojmë me kohë).

Seminari do te këtë agjendë

15 tetor – e premte:

ora 15:30 – 20:00 – kata teori:

Gjyqtarët me uniformë zyrtare

Të gjithë pjesëmarrësit tjerë me tuta sportive

16 tetor – e shtunë

Ora 10:00 – 17:00 – kumite teori – praktikë

17 tetor – e diele

9:30 – 17:30 – seminar për trajner ku do te jete edhe pjesa e Anti Dopingut

Te gjithë trajnerët duhet te kenë...

Lexo më shumë

Aktiviteti i parë pas Pandemisë, seminari për trajnerë dhe gjyqtarë

Ka përfunduar Seminari tri ditore për trajnerë dhe gjyqtarë organizuar nga Federata e Karate e Kosovës, qe u mbajt ketë vikend (me 9-11 tetor 2020) në hotelin Emaralad në Prishtinë.

Seminari u mbajt nga te paret e botes Kryetari i Komisionit të Gjyqtarëve Eduardo Javier Escalante dhe njëherit kryetari i komisionit për çështje sportive pranë Federatës Botërore te Karatesë (WKF-it) si dhe Robert Hamara sekretari i komisionit të gjyqtarëve pranë WKF dhe EKF.

Për shkaqe te simptomave te Covid19, nuk ka udhëtuar Robert Hamara, por ligjëratën e mbajti përmes platformës online nga largësia.

E veçanta e seminarit ishte ndryshimi apo plotësim rregullorja për COVID19, për reduktimin e gjyqtarëve dhe garuesve në një arenë.

Në ditë e parë semi...

Lexo më shumë

Seminari dhe provimi shtetëror për gjyqtarë

Komisioni i Gjyqtarëve pranë Federatës së Karatesë e Kosovës  do të zhvilloj seminarin dhe provimin shtetëror për gjyqtarë, me datë 23 shkurt 2020, në shkollën amerikane “Prishtina High School” në lagjen Matiqan, Prishtinë, duke filluar nga ora 10:00h.

seminari dhe provimi ndahen në dy pjesë:

  • seminari dhe provimi teorik – kumite dhe kata.
  • seminari dhe provimi praktik – kumite dhe kata.

seminari teorik dhe praktik është i detyrueshëm për të gjithë gjyqtarët.

në provim mund të paraqiten kandidatët të cilët: nuk posedojnë licenca, dëshirojnë të avancojnë (ngrisin) licencat apo të ri-licencohen dhe kandidatëve të cilëve ju ka skaduar afati i licencave në vitin 2019, të njëjtit për të vazhduar si gjyqtarë duhet të i nënshtroh...

Lexo më shumë

Te parët e botes përseri në Kosovë

Njoftim,

Seminari i organizuar nga Federata e Karatesë e Kosovës do të mbahet me datën 27 dhe 28 shtator 2019 dhe do të udhëhiqet nga kryetari i gjyqtarëve të Federatës Botërore e Karatesë Eduardo Javier Escalante dhe sekretarin e Komisionit të Gjyqtarëve Botërorë Robert Hamara.

Seminari do te këtë agjendë

27 shtator – e premte:

ora 17:00 – 18:30 – kata teori:

Gjyqtarët me uniformë zyrtare

Të gjithë pjesëmarrësit tjerë me tuta sportive

ora 18:45 – 20:30 – kata praktikë

Të gjithë pjesëmarrësit me kimono (karate-gi)

Pjesa praktike:

Instruktori do të jep sqarime (duke ekzekutuar) për të gjitha kriteret për vlerësim të katave duke demonstruar dy kata:

28 shtator– e shtunë :

ora 9:30 – 13:30 – kumite...

Lexo më shumë

Rezultatet nga provimi për gjyqtarë të Karatesë

 

Komisioni i gjyqtarëve të Federatës së Karatesë së Kosovës pas verifikimit dhe kontrollimit të provimit teorik dhe praktik të kandidatëve të paraqitur në provim për gjyqtarë të Karatesë ju paraqet rezultatet e arritura nga kandidatët mbajtur me datën 13 Prill 2019.

 

Me respekt:

Komisioni për Informim i FKK-së

Lexo më shumë

Pyetjet e Provimit për Kumite dhe Kata

Njoftim

KLIKO për pyetjet kata

Pyetjet-Kata_KoRef_Kos_Mars19am

KLIKO për pyetjet kumite

Pyetjet-Kumite_KoRef_Kos_Mars19am_134

 

Pyetjet e lartshënuara janë marrur nga Federata Botërore e Karatesë (WKF) dhe janë përkthyer dhe përshtatur në gjuhën shqipe nga Komisioni i Gjyqtarëve të Kosovës

Pyetjet origjinale në gjuhën angleze mund t`i gjeni në linkun si vijon:

Rregullorja e garave në gjuhën angleze mund të merret në linkun si vijon:

 

Lexo më shumë