Kategoria Lajmet

U mbajt turneu Shpresat e Kosoves

Garat u mbajtën për grupmoshat 7 deri 17 vjeç kate dhe kumite për te dy gjinitë femra dhe meshkuj.Turneun Shpresat e Kosovës e nderuan me pjesëmarrje 48 klube me 322 garues (176 meshkuj, 146 femra) me 385 paraqitje.

U mbajt turneu Shpresat e Kosoves në Palestrën e Sporteve “Bill Klinton” në Ferizaj. Garat u mbajtën për grupmoshat 7 deri 17 vjeç kate dhe kumite për te dy gjinitë femra dhe meshkuj.Turneun Shpresat e Kosovës e nderuan me pjesëmarrje 48 klube me 322 garues (176 meshkuj, 146 femra) me 385 paraqitje.

Te pranishmëve iu drejtua kryetari Federate së Karatesë e Kosovës Avni Gashi i cili theksoi: “Vete emri i turneut Shpresat e Kosovës, ka domethënie shumë te madhe për ju trajner, klube për federatën dhe prindërit e tuaj...

Lexo më shumë

Aktiviteti i parë, pas COVID19, seminari për gjyqtarë dhe trajnerë

U mbajt mbledhja e radhës e bordit te Federatës se Karatesë e Kosovës, ndër pikat e rendit te ditës ishin edhe Propozimi për rishikim te kalendarit te garave për vitin 2020 pas Pandemisë Covid19.

Të gjithë u pajtuan për vazhdimin e garave te duke respektuar rekomandimet e Institucioneve Shtetërore te Shëndetësisë, IKSHPK-së.

Gjatë kësaj pjese do të te mbahen vetëm garat vendore zyrtare organizuar nga FKK-ja, si dhe seminari për gjyqtarë dhe trajnerë.

Aktivitet i parë pas Pandemisë do te jetë seminari organizuar nga Federata e Karatesë e Kosovës edhe përkundër pandemisë do të organizojë seminaret e radhës për gjyqtarë dhe trajnerë, me datën 9, 10 dhe 11 Tetor 2020, në Prishtinë, në Hotel EMERLAD.

Seminari do të udhëhiqet nga kryeta...

Lexo më shumë

Nazmi Gashi u zgjodh anëtar i Bordit Ekzekutiv të Federatës Mediterane të Karatesë

Federata e Karatesë e Kosovës me anëtar në Komitetin Ekzekutiv te Federatës se Mediteranit

Nazmi Gashi u zgjodh anëtar i Bordit Ekzekutiv të Federatës Mediterane të Karatesë.

Udhëheqësi i ekspeditës se Përfaqësues se Kosovës dhe i nominuar nga Federata e Karatesë se Kosovës për Komitetin Ekzekutiv të Federatës Mediterane ishte dhe sekretari i Përgjithshëm i Federatës se Karatesë se Kosovës Nazmi Gashi, i cili mori pjesë në kuvendin zgjedhor të mbajtur nga Federata Mediterane e Karatesë dhe ku pas votimit Nazmi Gashi u zgjodh anëtar i Bordit Ekzekutiv të Federatës Mediterane të karatesë.

Po ashtu ne këtë kuvend u morën dhe shumë vendime ku kontributi i tanimë anëtarit të bordit ekzekutiv Nazmi Gashi ishte i madh.

Përfaqësuesja e Kosovës në karate...

Lexo më shumë

Kosovarë në KARATE1 PREMIER LEAGUE – PARIS 2019

Njoftim

Përfaqësuesja e Kosovës në Karate do të marr pjesë në KARATE1 PREMIER LEAGUE – PARIS 2019 qe do të mbahet nga 25-27 janar 2019, në Paris te Francës.

Kosovarët  kanë udhëtuar, për Paris në Premier Ligen një garë shumë e rëndësishme, për pikët e normës Olimpike, në këtë garë do te marrin pjesë vetëm  100 garuesit me te mirët e botës në kategoritë e ndryshme.

Ekspedita e kosovarëve përbëhet nga Përzgjedhësi i Përfaqësues se Kosovës në Karate Ylber Syla se bashku me kryetarin e gjyqtarëve te i FKK-se, Ardian Muhadrin i cili do te ndaj drejtësinë dhe 4 garues qe do te paraqiten në kategoritë: Fortesa Orana kategoria mbi 68 kilogram, Orges Arifi deri në 60 kilogram, Herolind Nishevci mbi 84 kilogram, Alvin Karaqi deri në 84 kilogram

Lexo më shumë

Federata e Karatesë e Kosovës mbajti dy ngjarje shumë te rëndësishme për karatenë kosovare

Gjatë këtij vikend Federata e Karatesë e Kosovës mbajti dy ngjarje shumë te rëndësishme për karatenë kosovare, seminarin për gjyqtarë me rregullat e reja aprovuar nga Federata Botërore e Karatesë dhe Kampionatin e Kosovës për kadetë, juniorë, U21 dhe seniorë.

Seminari ishte obligativ për të gjithë kryetrajnerët dhe trajnerët e klubeve të regjistruar në FKK, gjyqtarët ndërkombëtarë, Ballkanik, shtetërorë dhe kandidatët të cilët dëshirojnë të licencohen ai gjyqtarë nacional dhe zyrtarë të tjerë të FKK-së.

Seminarin e udhëhoqi kryetari i komisionit të gjyqtarëve botërorë Javier Escalante nga Suedia, sekretari i komisionit botërorë Robert Hamara nga Norvegjia, Alois Weisbock nga Austria dhe Franqeska Marquez nga Spanja.

Të njëjtit ishin te p...

Lexo më shumë

Të parët e gjyqtarëve te botes Javier Escalante dhe Robert Hamara përsëri në Kosovë!

Federata e Karatesë e Kosovës si gjithherë edhe kësaj radhe do të vazhdoj me synimet e saja në lidhje me ngritjen e kapaciteteve profesionale të Karatesë, duke zhvilluar trajnime, seminare të ndryshme duke i mundësuar çdo pjesëtari të saj të avancohet në nivele kombëtare dhe ndërkombëtare.

Federata e Karatesë e Kosovës respektivisht komisioni i gjyqtarëve do të organizojë seminarin e radhës për të gjithë anëtarët e FKK-s, me datën 7-9 Shtator 2018, seminari do të udhëhiqet nga kryetari i komisionit të gjyqtarëve botëror Javier Escalante dhe sekretari i komisionit të gjyqtarëve botëror Robert Hamara.

Seminari do të jetë obligativ për të gjithë gjyqtarët, trajnerët, zyrtarë të FKK-s...

Lexo më shumë

Dy garues kosovar në Kampionatin Botëror për Universitete në mesin e 33 Universiteteve te botes

Përfaqësuesja e Kosovës në Karate po përfaqësohet me dy garues në Kampionatin Botëror për Universitete në mesin e 33 Universiteteve te botes qe do mbahet në Kobe-Japoni 2018.

37300492_1769193759784208_4147189733476270080_n

Ekspedita qe do te përfaqëson Federatën e Sporteve Universitare dhe Federatën e Karatesë se Kosovës në ketë kampionat përbehet nga sekretari i përgjithshëm i FKK-së, Nazmi Gashi me garuesit Alvin Karaqi dhe Elhami Shabani qe njëherazi janë edhe student te Universitetit “Hasan Prishtina” të Prishtinës.

Alvin Karaqi do te marr pjesë në disiplinën e kumiteve në kategori deri në 84 kilogram ku për kundërshtar do te ketë garuesin nga Japonia, Kamaguchi Koki.

37308849_1769193919784192_255217264649830400_n

Po ashtu edhe Elhami Shabani për kundërshtar do të ketë garuesin nikoqir nga Japonia Sakiyama Yusei, ne kategorinë deri ne 75 ...

Lexo më shumë

Nga Turqia Open 18 medalje (prej tyre 5 te arta, 6 argjendta dhe 7 te bronzta)

Klubet e Federatës se Karatesë e Kosovës u paraqiten me 34 garues në turneun ndërkombëtar “Turqia Open” qe u mbajt në Turqi, ku morën afër 40 klubeve.

Kosova u rendit e dyta në bazë te medaljeve te fituar gjithsejtë 18 medalje (prej tyre 5 te arta, 6 argjendta dhe 7 te bronzta).viber01 image

Kjo është edhe një paraqitje shumë e mirë e karateistëve kosovarë ne garat ndërkombëtare.

viber image

Garuesit tanë morën pjesë në dy disiplinat kata dhe kumite në kategoritë e  grupmoshave te ndryshme, ku morën pjesë afër 1200 garues.

Medalje te arta:

Ekipore  -vendi parë kadetë (14-15 vjeç), (Rigon Baruti, Dren Ibrahimi, Elton Musliu, Omer Sahiti)

Ekipore 13 vjeç (Rinor Avdullahu, Eron Gashi, Fatjon Bajrami dhe  Kujtim Thaqi)

Isra Sahiti -8 vjeç në deri 25 kg

Fatjon Bajrami,  në ...

Lexo më shumë

Një medalje e argjendtë dhe 3 medalje te bronzta nga Kupa Botërore dhe Liga Botërore për te rinj

Ka përfunduar Kupa Botërore dhe Liga Botërore për te rinj qe u mbajt në Umag t Kroacisë ku Përfaqësuesja e Kosovës në Karate u paraqit me 32 garues.

Një medalje e argjendtë dhe 3 medalje te bronzta janë bilanci i përfaqësueses së Kosovës në Kupën Botërore dhe Ligen Botërore për te rinj qe u mbajt në Umag te Kroacisë nga 1 deri 8 korrik.

web

Betim Maliqi, me një paraqitje te shkëlqyer arriti te fitojë medaljen e argjendtë në Ligen Botërorë për te rinj, ai ketë e arriti në kategorinë e juniorëve deri në 68 kilogram në një konkurrencë shumë te fortë...

Lexo më shumë

Shpresat e Kosovës 2018, do të mbahen në Ferizaj

Njoftim,

Njoftojmë te gjitha klubet qe janë te regjistruara në Federatën e Karatesë e Kosovës se me datën 15.04.2018 (e diele) do te mbahet turneu Shpresat e Kosovës 2018, për grupmoshat e reja 7 vjeç deri tek juniorët, në dy disiplinat kata dhe kumite.

Llogo_Shpresat2018

Te drejtë pjesëmarrje kanë te gjitha klubet të cilat kanë kryer obligimet ndaj Federatës se Karatesë e Kosovës (kotizimin dhe regjistrimin e garuesve për vitin 2018).

Shpresat e Kosovës do të mbahet në Ferizaj në Palestrën e Sporteve “Bill Klinton”, duke filluar nga ora 10:00.

Organizatori teknik i kësaj gare është klubi i Karatesë Sharri nga Ferizaj, ku bordi i FKK-së falënderon për ketë organizim.

U rikujtojmë se grupmosha 7, 8 dhe 9 vjeç do te marrin pjesë vetëm në kata, ndërsa mbi 10 vjeç edhe kumi...

Lexo më shumë