Kategoria Lajmet

Seminari dhe provimin për gjyqtarë, me datë 10 mars 20180

NJOFTIM

 

Komisioni i gjyqtarëve pranë Federatës së Karatesë e Kosovës, do të zhvilloj seminarin dhe provimin shtetëror për gjyqtarë, me datë 10 mars 2018, në lagjen “Matiqan”, Prishtinë, në shkollën amerikane “Prishtina High School”.

21073980_10155559766373398_1779719849_n

Seminari dhe provimi ndahen në dy pjesë:

  • Seminari dhe provimi teorik – kumite dhe kata.
  • Seminari dhe provimi praktik – kumite dhe kata.

Seminari teorik dhe praktik është i detyrueshëm për të gjithë gjyqtarët dhe është pa pagesë.

Seminarin teorik dhe praktik mund të ndjekin të gjithë trajnerët e akredituar-licencuar nga komisioni përkatës i FKK-së...

Lexo më shumë

Regjistrimet e klubeve dhe afati kalimtar deri me 15 shkurt0

Të nderuar trajner dhe drejtues te klubeve.

15241802_100589317101899_2039622619044107284_n

U njoftojmë te gjitha klubet e Federatës se Karatesë e Kosovës se afati i regjistrimit të klubit dhe garueseve për vitin kalendarik 2018 do të bëhet deri me datën. 15 shkurt 2018 (kuotizimi është 100 euro, për klubet e regjistruara dhe 200 euro për klubet qe regjistrohen për here të parë në FKK-në, ndërsa pagesa për një anëtar një regjistruar është 5 euro).

Gjithashtu i njoftojmë për te gjithë garuesit dhe klubet se afati i kalimtar i garuesve nga një klub në tjetrin do te jetë deri me 15 shkurt ora 16:00.

Të gjitha kërkesat me shkrim për kalime te garuesve duhet te dorëzohen në zyrën e FKK-së.

Po ashtu njoftojmë dhe klubet nga trojet shqiptare për kalendarin e aprovuar nga bordi i FKK-së për vitin 2018...

Lexo më shumë

Mjeshtëri i karatesë Nagip Murati një vizitë miqësore tek drejtuesit e FKK-së0

Në një vizitë miqësore tek drejtuesit e Federatës se Karatesë e Kosovës ishte mjeshtëri i karatesë Nagip Murati.

26913574_1569979356372317_1349618058_n

Ai u prit nga drejtuesit e FKK-së, kryetari Ismet Krasniqi, sekretari i përgjithshëm Nazmi Gashi si dhe përzgjedhësi i Përfaqësueses së Kosovës për grupmoshat e reja Ylber Syla.

26803839_1569979243038995_313787642_n

Në takim mjeshtri Nagip Murati përgëzoi kryetarin Krasniqi për punën e bërë deri me tani në krye te FKK-së, dhe shprehu gatishmërinë e madhe për te bashkëpunuar ne forma te ndryshme në avancimin e karatesë kosovare.

Kurse, kryetari i FKK-se Ismet Krasniqi falënderoj mjeshtrin e karatesë Nagip Muratin për vizitën bere FKK-së, dhe njëherazi për gatishmërinë e një bashkëpunimi për te mirën e karatesë kosovare në ngritje te cilësisë.

Me respekt:

Komision...

Lexo më shumë

Do te vazhdojnë përsëri ushtrimet e përbashkëta0

 

Te nderuar trajner dhe përfaqësues te klubeve

_DSC0554

U njoftojmë se do te vazhdojnë përsëri ushtrimet e përbashkëta me kërkesë te përzgjedhësve te Përfaqësueses se Kosovës në Karate Isak Curri dhe Ylber Syla datën 06 dhe 07 janar (te shtunën dhe dielën) do te mbahet stërvitje e përbashkët për kadet, junior dhe seniorë.

Stërvitje do te mbahen në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë duke filluar nga ora 13:30, në sallën e karatesë nr:81.

 

Me respekt:

Komisioni për Informim i FKK-së

Lexo më shumë

Epiteti e me te mirës tek seniorët i takoi Vlerona Shales, klubi Unsu0

U mbajt manifestimi për laureatët e viti 2017

Epiteti e me te mirës tek seniorët i takoi Vlerona Shales, klubi Unsu

web6

Në ambientet e hotel Siriusit Federata e Karatesë e Kosovës, mbajti manifestimin për shpalljen e sportistit te vitit 2017, ku u shpalosen te gjitha te arriturat gjatë vitit qe po e lejmë pas.

Fillimisht te pranishmit me një fjalim modest dhe emocionues te pranishmi i përshëndeti kryetari i Federatës e Karatesë Ismet Krasniqi.
web2

Ai përshëndeti kryetarin e Komitet Olimpik te Kosovës Besim Hasani drejtorin Departamentit te Sportit Iber Alaj, nënkryetari e Komunës Prishtinës Selim Pacollin si dhe drejtues te federatave te Kosovës.
web3 web4 web8

Nder te tjera kryetari Krasniqi theksoi: “Përshëndes të gjithë sportist, trajner, gjyqtarë prind donator, përkrahës te Feder...

Lexo më shumë

Do të shpallen laureatët për vitin 20170

Te nderuar trajner dhe përfaqësues te klubeve

U njoftojmë se Komisioni për Shpalljen Sportistit te vitit ka bërë gjitha përgatitjet për te shpërblyer laureatët për vitin 2017.

16406860_250279235417059_6143320893747578550_n

Këto rezultate janë në bazë te rezultateve dhe e bazuar me rregulloren e miratuar nga bordi i Federatës se Karatesë e Kosovës në mbledhjen e fundit te mbajtur me 24.12.2017.

Federata për çdo vit bën shpalljen për:

FAqe

  1. Dhjetë (10) sportistëve, (nga seniorët);
  2. Dhjetë (10) sportistëve, (nga juniorët);
  3. Dhjetë (10) sportistëve, (nga kadetët);
  4. Nga mosha 7-13 vjet në secilën kategori nga Pesë (5) sportistë;
  5. Tre (3) klubet më të suksesshme secilën kategori, Grupmosha, Kadet&Junior dhe Seniorë;
  6. Tre (3) trajner të suksesshëm për: senior, Kadet&Junior dhe Grupmosha;
  7. Pesë (5) punëtor d...
Lexo më shumë

Do të mbahen ushtrime të përbashketa0

Te nderuar trajner dhe përfaqësues te klubeve
web

U njoftojmë se me kërkesë te përzgjedhësve te Përfaqësueses se Kosovës në Karate Isak Curri dhe Ylber Syla datën 23 dhe 24 dhjetor (te shtunën dhe dielën) do te mbahet stërvitje e përbashkët për kadet, junior dhe seniorë.

Stërvitje do te mbahen në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë duke filluar nga ora 13:30, në sallën e karatesë nr:81.

Me respekt:
Komisioni për Informim i FKK-së

Lexo më shumë

Gjyqtarët botërorë përmes seminarit, sjellën përvojat e tyre në Kosovë0

Organizuar nga Federata e Karatesë e Kosovës, për dy ditë radhazi u mbajt seminar për gjyqtarë i udhëhequr nga kryetari i gjyqtarëve botëror Javier Escalante dhe sekretari i komisionit te gjyqtarëve Robert Hamara.
Kryetari i gjyqtarëve botëror Javier Escalante, në ditën e parë shpjegoi pjesën teorike te Katave (luftë me kundërshtar te imagjinuar), pastaj sekretari i komisionit te gjyqtarëve Robert Hamara, pjesën praktike te katave.
web4

Në ditën e dytën u mbajt pjesa teorike e kumiteve (luftëra) dhe pjesa praktike në orët e pasdites, me disa luftëra nga përfaqësuesja e Kosovës në karate me garuesit që morën pjesë në Kampionatin Ballkanik qe u mbajt ditë me parë në Hercegnovi te Malit te Zi.

Në pjesën praktike në detaje u shpjeguan çastet, ku nga një herë k...

Lexo më shumë

Escalante: “karateja kosovare është ka zhvillohet shpejt sikur një raketë0

Me ftesë te kryetarit te Federatës se Karatesë e Kosovës Ismet Krasniqi, për te dytën herë gjatë këtij viti është organizuar seminar për gjyqtarë i udhëhequr nga Kryetari i gjyqtarëve botëror Javier Escalante dhe sekretari i komisionit te gjyqtarëve Robert Hamara.

25436526_1541903112513275_848468921_n

Fillimisht Javier Escalante, përshëndeti te gjithë te pranishmit në seminar, drejtues te FKK-së, kryetarin Ismet Krasniqin, gjyqtarë, trajner dhe kryetarin e KOK-ut, Besim Hasnin, drejtorin e Departamentit te Sporteve Iber Alajn.

Escalante theksoi se: “Me kënaqësi te madhe kam pranuar ftesën nga kryetari i FKK-se, Ismet Krasniqi, duke shtuar se karateja kosovare është ka zhvillohet me hapa te shpejt në majat e karatesë sikur një raketë dhe te sigurt, falë organizimit dhe bashkëpunimit te shkëlqyer në mes d...

Lexo më shumë

Te parët e gjyqtarëve botërorë serish në Kosovë0

Njoftohen te gjithë gjyqtarët e FKK-së, trajnerët dhe zyrtarët e FKK-së, se do te mbahet seminari i udhëhequr nga Kryetari i gjyqtarëve botëror z.Javier Ecalante dhe sekretari i komisionit te gjyqtarëve z. Rober Hamara.

24993530_380872335691081_3635921986226166830_n

Ky seminar ka të bëje me rregullat e reja te garave te cilat do te aplikohen nga viti 2018, dhe do te organizohet me datën 15.12.2017 dhe 16.12.2017.

Seminari është obligativ për te gjithë gjyqtarët, trajnerët dhe zyrtare te FKK-së. Trajnerët te cilët nuk ndjekin ketë seminar nuk do te mund te i nënshtrohen provimit për tu licencuar nga FKK për vitin 2018 dhe për te u akredituar ne nivel ndërkombëtar. Seminari është obligativ edhe për te gjithë gjyqtarët pavarësisht licencave qe posedojnë nacionale apo ndërkombëtare.

Seminari do te z...

Lexo më shumë