Vdes gazetari sportiv Agim Binaku0

Federata e Karatesë e Kosovës me pikëllim të thellë morëm lajmin për vdekjen e hershme të gazetarit sportiv Agim Binakut.

agim-binaku_1518183988-8282576

Tani gazetaria sportive ka një zbrazësi shumë te madhe në afërmin e aktiviteteve te sportit kosovare. Kjo është një humbje e madhe për familjen ngase mbeten pa më të dashurin e tyre,humbje edhe për RTV 21 (Redaksia e Sportit) dhe gjithë sportistet e Kosovës.
Në emrin tim, bordit drejtues te FKK-së dhe gjithë karateistëve u shprehim ngushëllimet tona të sinqerta familjes Binaku, RTV 21 (Redaksia e Sportit) si dhe gjithë miqve te doajenit te gazetarisë sportive të ndjerit Agim Binaku.
Me respekt;
Ismet Krasniqi – kryetari i FKK-së

Lexo më shumë

Kosovarët treguan një paraqitje shumë te mirë në në Sochi në gjitha kategoritë0

Përfaqësuesja e Kosovës në Karate ka marr pjesë në Kampionatin Evropian për kadet, Juniorë dhe U21 qe u mbajt në Sochi te Rusisë nga data 02-04 shkurt 2018.

Përfaqësuesja e Kosovës u paraqitet me 20 garues në kategori te ndryshme (femra dhe meshkuj), në kata dhe kumite po ashtu u përfaqësua edhe me tre gjyqtarë, Ardian Muhadri, Fidan Qorolli dhe Naim Ilazi.

Ekspeditës kosovare të prirë nga sekretari i përgjithshme i FKK-së, Nazmi Gashi se bashku me përzgjedhësin Isak Currin u arritën 2 vende te 5-ta, një 7-te dhe një te 11-të nga ana e garuesve.

Kurse gjyqtarët kosovarë nuk kanë te ndalur drejt majave te rezultateve kulmore. Tre gjyqtarë arritën te kalojnë me suksese provimet për gjyqtarë evropian.

Ky ishte bilanci i arritur i kosovarëve në Kampionatin...

Lexo më shumë

Tre gjyqtarë arritën te kalojnë me sukses provimet për gjyqtarë evropian, në dy disiplinat0

Sukseset e gjyqtarëve të Federatës se Karatesë e Kosovës nuk kanë te ndalur drejt majave te rezultateve kulmore .

refere

Në një konkurrencë te madhe prej 150 gjyqtarë nga Evropa gjyqtarët tanë arritën te kalojnë edhe një sfide te radhës atë te titujve evropian.

Komisionin i Gjyqtarëve edhe njëherë dëshmoi se gjyqtarët e FKK-së janë ne rrugën drejt majave te gjyqtarisë! Sot, në provimin e mbajtur në Sochi, Rusisë për licenca evropiane gjyqtarët nga FKK-ja Ardian Muhadri kryetar i komisionit, Fidan Qorolli anëtar i komisionit dhe Naim Ilazi kaluan provimin me sukses duke u licencuar ne dy disiplina “Kumite Referee B” dhe “Kata Judge A” për Ardian Muhadrin dhe Fidan Qorollin ndërsa Naim Ilazi “Kumite Judge A” dhe “Kata judge A” vlen te theksohet se te tre gjyqtaret kanë përfunduar ...

Lexo më shumë

Përfaqësuesja e Kosovës në Karate që do të marr pjesë në Kampionatin Evropian – Sochi

Ka udhëtuar sot Përfaqësuesja e Kosovës në Karate që do të marr pjesë në Kampionatin Evropian për kadet, Juniorë dhe U21 qe do te mbahet në Sochi te Rusisë nga data 02-04 shkurt 2018.

web1

Përfaqësuesja e Kosovës do te paraqitet me 20 garues në kategori te ndryshme (femra dhe meshkuj), po ashtu do te përfaqësohemi edhe me tre gjyqtarë, Ardian Muhadri, Fidan Qorolli dhe Naim Ilazi.

Ekspeditës kosovare do ti prij sekretari i përgjithshëm i FKK-së, Nazmi Gashi se bashku me përzgjedhësin Isak Currin.

Edhe kryetari i Federatës se Karatesë e Kosovës Ismet Krasniqi ishte i pranishëm dhe  u dëshirojë rruge te mbarë dhe paraqitje sa me te mire në Kampionatin Evropian që është një garë te rëndësishme për karatenë kosovare.
web

Përfaqësuesja e Kosove do te udhët...

Lexo më shumë

Përfaqësuesja e Kosovës në Karate në Kampionatin Evropian-SOCHI0

Njoftim

Përfaqësuesja e Kosovës në Karate do të marr pjese në Kampionatin Evropian për kadet, Juniorë dhe U21 qe do te mbahet në Sochi te Rusisë nga data 02-04 shkurt 2018.

_DSC0554

Përfaqësuesja e Kosovës do te paraqitet me 20 garues në kategori te ndryshme (femra dhe meshkuj), po ashtu do te përfaqësohemi edhe me tre gjyqtarë, Ardian Muhadri, Fidan Qorolli dhe Naim Ilazi.

Ekspeditës kosovare do ti prije sekretari i përgjithshme i FKK-së, Nazmi Gashi se bashku me përzgjedhësin Isak Currin.

sochi

Nisja do te bahet me 31.01.2018, ku takimi do te jetë Stacionin e Autobusëve në Prishtinë në orën 06:20, sepse nisja është në orën 06:45.

Vërejtje: Maksimumi i bagazhit duhet të 20 kg, për person, lejohet një qante e vogël jo me shumë se 10 kilogram me vete, andaj kërkojmë nga...

Lexo më shumë

FKK-ja do të organizoj seminare dhe provime për trajnerët0

Njoftim,

Te nderuar trajner dhe përfaqësues te klubeve nga trojet shqiptare

Federata e Karatesë e Kosovës edhe këtë vit do të vazhdojë me plan programin e saj të zhvillimit të sportit të Karatesë, këtë vit në kalendarin garave është përfshirë edhe çështja e ngritjes së cilësisë së garuesve, trajnerëve dhe gjyqtarëve.

23316414_367097283735253_8095121142653216323_n

Me këtë rast Federata e Karatesë e Kosovës do të organizoj seminare dhe provime për trajnerët dhe gjyqtarët e saj në lidhje më avancimin dhe licencimin e tyre.

Seminaret për trajner do të zhvillohen në module të ndryshme me qëllime që pjesëmarrësit do të kenë mundësinë të marrin për se afërmi njohuri në lidhje me organizmin e garave, sistemin dhe procedurat e organizimit të garës, rangimin e sportistëve sipas rezultateve të arritura, siste...

Lexo më shumë

Ushtrime të përbashkëta para garave prestigjioze0

Te nderuar trajner dhe përfaqësues te klubeve

U njoftojmë se do te vazhdojnë përsëri ushtrimet e përbashkëta me kërkesë te përzgjedhësve te Përfaqësueses se Kosovës në Karate Isak Curri dhe Ylber Syla datën 20 dhe 21 janar (te shtunën dhe dielën) do te mbahet stërvitje e përbashkët për kadet, junior dhe seniorë.

_DSC0554

Obligative do te kenë te gjithë ata garuesit qe do te marrin pjesë në Francë në garën prestigjioze “Karate1 Premier League – Paris 2018”, nga data 26 deri 28 janar si dhe në Kampionatin Evropian për Kadet, Juniorë dhe U21 qe do te mbahet në Sochi te Rusisë nga 2 deri me 4 shkurt 2018.

Stërvitje do te mbahen në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë duke filluar nga ora 13:30, në sallën e karatesë nr:81.

Me respekt:

Kom...

Lexo më shumë

Seminari dhe provimin për gjyqtarë, me datë 10 mars 20180

NJOFTIM

 

Komisioni i gjyqtarëve pranë Federatës së Karatesë e Kosovës, do të zhvilloj seminarin dhe provimin shtetëror për gjyqtarë, me datë 10 mars 2018, në lagjen “Matiqan”, Prishtinë, në shkollën amerikane “Prishtina High School”.

21073980_10155559766373398_1779719849_n

Seminari dhe provimi ndahen në dy pjesë:

  • Seminari dhe provimi teorik – kumite dhe kata.
  • Seminari dhe provimi praktik – kumite dhe kata.

Seminari teorik dhe praktik është i detyrueshëm për të gjithë gjyqtarët dhe është pa pagesë.

Seminarin teorik dhe praktik mund të ndjekin të gjithë trajnerët e akredituar-licencuar nga komisioni përkatës i FKK-së...

Lexo më shumë

Regjistrimet e klubeve dhe afati kalimtar deri me 15 shkurt0

Të nderuar trajner dhe drejtues te klubeve.

15241802_100589317101899_2039622619044107284_n

U njoftojmë te gjitha klubet e Federatës se Karatesë e Kosovës se afati i regjistrimit të klubit dhe garueseve për vitin kalendarik 2018 do të bëhet deri me datën. 15 shkurt 2018 (kuotizimi është 100 euro, për klubet e regjistruara dhe 200 euro për klubet qe regjistrohen për here të parë në FKK-në, ndërsa pagesa për një anëtar një regjistruar është 5 euro).

Gjithashtu i njoftojmë për te gjithë garuesit dhe klubet se afati i kalimtar i garuesve nga një klub në tjetrin do te jetë deri me 15 shkurt ora 16:00.

Të gjitha kërkesat me shkrim për kalime te garuesve duhet te dorëzohen në zyrën e FKK-së.

Po ashtu njoftojmë dhe klubet nga trojet shqiptare për kalendarin e aprovuar nga bordi i FKK-së për vitin 2018...

Lexo më shumë

Mjeshtëri i karatesë Nagip Murati një vizitë miqësore tek drejtuesit e FKK-së0

Në një vizitë miqësore tek drejtuesit e Federatës se Karatesë e Kosovës ishte mjeshtëri i karatesë Nagip Murati.

26913574_1569979356372317_1349618058_n

Ai u prit nga drejtuesit e FKK-së, kryetari Ismet Krasniqi, sekretari i përgjithshëm Nazmi Gashi si dhe përzgjedhësi i Përfaqësueses së Kosovës për grupmoshat e reja Ylber Syla.

26803839_1569979243038995_313787642_n

Në takim mjeshtri Nagip Murati përgëzoi kryetarin Krasniqi për punën e bërë deri me tani në krye te FKK-së, dhe shprehu gatishmërinë e madhe për te bashkëpunuar ne forma te ndryshme në avancimin e karatesë kosovare.

Kurse, kryetari i FKK-se Ismet Krasniqi falënderoj mjeshtrin e karatesë Nagip Muratin për vizitën bere FKK-së, dhe njëherazi për gatishmërinë e një bashkëpunimi për te mirën e karatesë kosovare në ngritje te cilësisë.

Me respekt:

Komision...

Lexo më shumë