Do të shpallen laureatët për vitin 20170

Te nderuar trajner dhe përfaqësues te klubeve

U njoftojmë se Komisioni për Shpalljen Sportistit te vitit ka bërë gjitha përgatitjet për te shpërblyer laureatët për vitin 2017.

16406860_250279235417059_6143320893747578550_n

Këto rezultate janë në bazë te rezultateve dhe e bazuar me rregulloren e miratuar nga bordi i Federatës se Karatesë e Kosovës në mbledhjen e fundit te mbajtur me 24.12.2017.

Federata për çdo vit bën shpalljen për:

FAqe

  1. Dhjetë (10) sportistëve, (nga seniorët);
  2. Dhjetë (10) sportistëve, (nga juniorët);
  3. Dhjetë (10) sportistëve, (nga kadetët);
  4. Nga mosha 7-13 vjet në secilën kategori nga Pesë (5) sportistë;
  5. Tre (3) klubet më të suksesshme secilën kategori, Grupmosha, Kadet&Junior dhe Seniorë;
  6. Tre (3) trajner të suksesshëm për: senior, Kadet&Junior dhe Grupmosha;
  7. Pesë (5) punëtor d...
Lexo më shumë

Do të mbahen ushtrime të përbashketa0

Te nderuar trajner dhe përfaqësues te klubeve
web

U njoftojmë se me kërkesë te përzgjedhësve te Përfaqësueses se Kosovës në Karate Isak Curri dhe Ylber Syla datën 23 dhe 24 dhjetor (te shtunën dhe dielën) do te mbahet stërvitje e përbashkët për kadet, junior dhe seniorë.

Stërvitje do te mbahen në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë duke filluar nga ora 13:30, në sallën e karatesë nr:81.

Me respekt:
Komisioni për Informim i FKK-së

Lexo më shumë

Gjyqtarët botërorë përmes seminarit, sjellën përvojat e tyre në Kosovë0

Organizuar nga Federata e Karatesë e Kosovës, për dy ditë radhazi u mbajt seminar për gjyqtarë i udhëhequr nga kryetari i gjyqtarëve botëror Javier Escalante dhe sekretari i komisionit te gjyqtarëve Robert Hamara.
Kryetari i gjyqtarëve botëror Javier Escalante, në ditën e parë shpjegoi pjesën teorike te Katave (luftë me kundërshtar te imagjinuar), pastaj sekretari i komisionit te gjyqtarëve Robert Hamara, pjesën praktike te katave.
web4

Në ditën e dytën u mbajt pjesa teorike e kumiteve (luftëra) dhe pjesa praktike në orët e pasdites, me disa luftëra nga përfaqësuesja e Kosovës në karate me garuesit që morën pjesë në Kampionatin Ballkanik qe u mbajt ditë me parë në Hercegnovi te Malit te Zi.

Në pjesën praktike në detaje u shpjeguan çastet, ku nga një herë k...

Lexo më shumë

Escalante: “karateja kosovare është ka zhvillohet shpejt sikur një raketë0

Me ftesë te kryetarit te Federatës se Karatesë e Kosovës Ismet Krasniqi, për te dytën herë gjatë këtij viti është organizuar seminar për gjyqtarë i udhëhequr nga Kryetari i gjyqtarëve botëror Javier Escalante dhe sekretari i komisionit te gjyqtarëve Robert Hamara.

25436526_1541903112513275_848468921_n

Fillimisht Javier Escalante, përshëndeti te gjithë te pranishmit në seminar, drejtues te FKK-së, kryetarin Ismet Krasniqin, gjyqtarë, trajner dhe kryetarin e KOK-ut, Besim Hasnin, drejtorin e Departamentit te Sporteve Iber Alajn.

Escalante theksoi se: “Me kënaqësi te madhe kam pranuar ftesën nga kryetari i FKK-se, Ismet Krasniqi, duke shtuar se karateja kosovare është ka zhvillohet me hapa te shpejt në majat e karatesë sikur një raketë dhe te sigurt, falë organizimit dhe bashkëpunimit te shkëlqyer në mes d...

Lexo më shumë

Te parët e gjyqtarëve botërorë serish në Kosovë0

Njoftohen te gjithë gjyqtarët e FKK-së, trajnerët dhe zyrtarët e FKK-së, se do te mbahet seminari i udhëhequr nga Kryetari i gjyqtarëve botëror z.Javier Ecalante dhe sekretari i komisionit te gjyqtarëve z. Rober Hamara.

24993530_380872335691081_3635921986226166830_n

Ky seminar ka të bëje me rregullat e reja te garave te cilat do te aplikohen nga viti 2018, dhe do te organizohet me datën 15.12.2017 dhe 16.12.2017.

Seminari është obligativ për te gjithë gjyqtarët, trajnerët dhe zyrtare te FKK-së. Trajnerët te cilët nuk ndjekin ketë seminar nuk do te mund te i nënshtrohen provimit për tu licencuar nga FKK për vitin 2018 dhe për te u akredituar ne nivel ndërkombëtar. Seminari është obligativ edhe për te gjithë gjyqtarët pavarësisht licencave qe posedojnë nacionale apo ndërkombëtare.

Seminari do te z...

Lexo më shumë

Tani Kosova ka edhe 4 Gjyqtarë te licencuar në nivel Ballkanik0

Sukseset e Federatës se Karatesë se Kosovës nuk po ndalen. Tash Kosova ka edhe 4 Gjyqtarë te licencuar në nivel Ballkanik, urime Gazmend Havolli, Nazmi Iberdemaj, Milazim Haliti dhe Ali Vokshi ishin te shkëlqyer dhe na keni bërë krenar me këto rezultatet dhe sukseset e juaja, thekson Ardian Muhadri kryetar i Komisionit te Gjyqtarëve.
Kjo u arrit në Kampionatin Ballkanik për kadetë juniorë dhe U21, qe u mbajt në Hercegovi te Malit te Zi (8-10 dhjetor 2017).

24910073_380018585776456_8387688693283477817_n

Për te shtuar se: “Ndihemi krenar me këto rezultate dhe e falënderojmë gjyqtarin Besart Vitia për angazhimin e tij te pa lodhshëm dhe paraqitjen e tij në gara, gjithashtu falënderoj Besim Ilazi dhe Fidan Qorollin për punën e tyre si anëtar te komisionit dhe angazhimin e tyre për arritjen e këtyre rezultateve”...

Lexo më shumë

Kosovarët kthehen me 4 medalje garuesve dhe 4 licenca ballkanike te gjyqtarëve0

Kosovarët kthehen me 4 medalje te garuesve (një argjendtë dhe 3 te bronzta)nga kampionatit ballkanik për kadet, junior dhe U21 si dhe 4 licenca ballkanike te gjyqtarëve, qe u mbajt në Hercegovi te Malit te Zi.

24991138_380018119109836_6148427000153869600_n

Dren Hajdari i dyti i Ballkanit dhe Yll Cenaj i treti është suksesi i arritur i karateisteve kosovarë në një konkurrencë shumë te fortë në kategoritë e tyre për Juniorë (16-17) kategoria deri ne 61 kilogram dhe U21 deri në 67 kilogram Ylli Cenaj.
25289394_380018209109827_8179937339694858562_n
Dren Hajdari me 4 fitore dhe një humbje arriti te fitojë me plotë meritë medaljen e argjendtë duke lenë pas garues cilësorë te shteteve te ballkanik.

Po ashtu edhe Ylli Cenaj në garën për vendin e tretë (repasazh) arriti te fitoj 3 duele në një konkurrence shumë te fortë.
25158117_380018715776443_7966044120954924071_n
Në ekipore përfaqësuesja e Kosov...

Lexo më shumë

Seminari i radhës do te zhvillohet me datën 15 -16 dhjetor 2017 në Prishtinë0

Federata e Karatesë e Kosovës respektivisht komisioni i gjyqtareve pranë FKK-së do te organizoj seminar për gjyqtarë dhe trajner ne lidhje me rregullat e garave në karate duke përfshirë edhe rregullat e reja te cilat do te aplikohen nga viti 2018.

23231439_367097313735250_6598662578965078081_n

Seminari do te zhvillohet me datën 15 -16 dhjetor 2017 në Prishtinë, në lagjen Matiqan në sallën sportive “Habit Krasniqi”, shkolla amerikane Prishtina High School.

Seminar do te udhëhiqet nga kryetari i komisionit botëror të gjyqtarëve JAVIER ESCALANTE – WKF dhe sekretari i komisionit botëror të gjyqtarêve ROBERT HAMARA – WKF.

????????????????????????????????????
Seminari është obligativ për te gjithë Gjyqtarët, Trajnerët dhe zyrtar te FKK-së te cilët dëshirojnë te licencohen në vitin 2018 dhe te jenë aktiv në garat në Kosovë dhe jashtë saj...

Lexo më shumë

Te festojmë se bashku festen e Flamurit Kombëtar0

Të nderuar sportist të karatesë, ju njoftojmë se Federata e Karatesë e Kosovës është në përgatitje intensive për Kampionatin Mbarëkombëtar i cili do të mbahet me 28.11.2017, (e martë ) në Pallatin e Sporteve në Prishtinë duke filluar në ora 11:00.

23843341_1938137503107558_8884598153020663941_n

Ftojmë të gjitha Organizatat, Klubet, Shoqatat sportive, trajnerët, gjyqtarë (te licencuar se paku kombëtar) nga Shqipëria, Kosova, shqiptarët nga Maqedonia, Mali i Zi, Lugina e Preshevës, diaspora dhe kudo që janë të jeni pjesë e Kampionatit Mbarëkombëtar, garës më të madhe kombëtare.

Garat do te zhvillohen vetëm për kadetë, juniorë dhe seniorë në te dy gjinitë (femra dhe meshkuj) në dy disiplina kata dhe kumite.

Prishtina Dardane ju fton që rreth flamurit të bashkuar duke nderuar festën tonë më të m...

Lexo më shumë

Federatës së Karatesë e Kosovës iu shtuan edhe 5 mjeshtër te karatesë0

Organizuar nga Komisioni për Grada mjeshtërore pranë Federatës së Karatesë e Kosovës u mbajt provimi për grada mjeshtërore nga 1 deri në 5 DAN në sallën moderne sportive “Habit Krasniqi” në shkollën amerikane “Prishtina High School” në Matiqan, Prishtinë.

????????????????????????????????????

Federatës së Karatesë e Kosovës iu shtuan edhe 5 mjeshtër te karatesë me gradën mjeshtërore 1 DAN. Para komisionit për grada qe ishte në përbërje Shumzim Krasniqi, kryetar, Gani Mahalla dhe Reshat Halili anëtarë garuesit demonstruan programim për breza qe përbehej nga teknikat, kata dhe komitet.

Është pse ishte hera e parë qe po mbahej një provim i tillë nën organizimin e FKK-së pas ndryshimeve në udhëheqje te FKK-së, ku treguan një paraqitje te kënaqshme garuesit por me shprese qe do të punohet ...

Lexo më shumë